Dé nr. 1 online horecazender

Is alcoholvrije wijn echt alcoholvrij?

WijnWeetjes Afl. 7

Is alcoholvrije wijn echt alcoholvrij?

Het is de ideale uitkomst voor mensen die nog moeten rijden of mensen die helemaal geen alcohol drinken: alcoholvrije wijn. Maar is deze wijn wel echt alcoholvrij?

Alcoholvrije wijnen beginnen net zoals gewone wijn. Ze worden op dezelfde manier gemaakt en daarna ‘gedealcoholiseerd’. Door het op deze manier te doen blijven bepaalde karaktereigenschappen, van bijvoorbeeld de Chardonay of de Merlot, wel behouden. De wijn lijkt dus op veel fronten op de versie met alcohol.

Tijdens het dealcoholiseren van de wijn wordt bijna alle alcohol uit de wijn gehaald. Bijna, inderdaad. Want bij dit proces blijft er maximaal een alcoholpercentage van 0,05 % alcohol over. Een alcoholvrije wijn met echt 0,0 % alcohol vind je eigenlijk nergens.

Je ziet trouwens dat steeds meer landen zich gaan specialiseren in alcoholvrije wijnen. Zoals in Duitsland, Frankrijk, hier in Spanje en ook in Nederland. Een alcoholvrije wijn bevat overigens ook nog eens 66,6 % minder calorieën dan een wijn met alcohol. Dus zo’n wijntje is tijdens de feestdagen, met al dat eten en drinken, niet eens zo’n heel slecht idee.

Meer WijnWeetjes?

Wist jij dit ook nog niet?

Like onze Facebook

Ken jij iemand die dit moet weten, of zit het volgens jou tóch net iets anders?

Laat het hieronder weten in de comments.

Een close-up van HorecaNederland.TV presentator en oprichter Gerlof Bos
Presentatie

Gerlof Bos

Stuur een mail

Stuur een mail naar Gerlof Bos

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Populairste afleveringen

Partners

Word stamgast!

Krijg gratis video's & goodies die je niet wilt missen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.