Dé nr. 1 online horecazender

CocktailWeetjes – Waar komt de naam ‘cocktail’ vandaan?

Waar komt de naam ‘cocktail ’ vandaan?

Er gaat een verhaal over een Amerikaanse tavern keeper genaamd Betsy Flanagan die ‘mixed drinks’ ofwel ‘bittered slings’ serveerde aan Franse soldaten. En aangezien het Franse soldaten waren, deze garneerde met de veren van een haan. De Franse soldaten waren zo te spreken over deze drankjes dat zij een toast uitbrachten en riepen: “Vive le cocktail!”

Er bestaat ook een verhaal dat afkomstig is uit Mexico, waar Amerikaanse officieren drankjes geserveerd kregen van de dochter van de Mexicaanse koning. En de naam was Xochitl. De  Amerikaanse officieren wilden de dochter van de Mexicaanse koning eren en de drankjes naar haar vernoemen, waardoor ‘Xochitl’ als snel verengelste naar ‘Cocktail’.

Een hele aannemelijke theorie heeft alles te maken met ‘barrels’ oftewel vaten, rumvaten, whiskeyvaten, jenevervaten. Engelsen refereerden aan de kraan op het vat als zijnde de ‘cock’ en de laatste druppels in het vat als zijnde de ‘tailings’. En het is heel aannemelijk dat de term ‘cocktail’ daar vandaan komt, aangezien het hoofdingrediënt, de ‘spirit’, uit het vat komt.
En aangezien de basis van de cocktail heel vaak uit het vat komt, is het heel aannemelijk dat daar de naam cocktail vandaan komt.

 

Wist jij dit ook nog niet?

Like onze Facebook

Ken jij iemand die dit moet weten, of zit het volgens jou tóch net iets anders?

Laat het hieronder weten in de comments.

Populairste afleveringen

Partners

Word stamgast!

Krijg gratis video's & goodies die je niet wilt missen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.